Home » Residentie Kamerkoor

Residentie Kamerkoor

Het Residentie Kamerkoor, opgericht in 1977, is een enthousiast koor van circa 30 zangers met geschoolde stemmen. Het koor heeft in de loop der jaren een belangrijke plaats in het Haagse muziekleven veroverd. Allereerst dankzij de maandelijkse Bachcantates in de Haagse Kloosterkerk, waaraan het koor al bijna veertig jaar meewerkt, maar ook door de kwalitatief hoogstaande concerten van bekende en minder bekende componisten. Grote orkestwerken worden afgewisseld met verrassende a capellawerken; daarbij werkt het koor altijd samen met professionele solisten en begeleiding.

In de afgelopen jaren bracht het koor werken in première van onder anderen Marco C. de Bruin (Bird Lives) en Jan Hage (Hage-cantate voor de Eerste Advent). Ook trad het koor op bij doop-, huwelijks- en begrafenisplechtigheden van leden van het Koninklijk Huis, en gaf het koor medewerking aan uitvoeringen tijdens het Holland Festival, het Haagse Festival Classique en de NOS-Indië-herdenkingen.

Naast de traditionele Bachcantates zong het koor in het voorjaar van 2016 een programma met 17de-eeuwse en 19de-eeuwse muziek, begeleid door een koperblazersensemble en slagwerk. In het najaar kwam 20ste- en 21ste-eeuwse muziek aan bod: Laudes Organi van Zoltán Kodály (1966) en het fonkelnieuwe Aube, Symphonies pour quatre choeurs et orgue van Daan Manneke (2016): dit vierkorige werk werd voorafgaand aan de uitvoering ingeleid door de componist zelf.

Op zaterdag 18 maart 2017 is het 40-jarig bestaan van het Residentie Kamerkoor gevierd, met een concert in de Kloosterkerk.

In mei 2018 maakte het Residentie Kamerkoor een concertreis naar Engeland, waarbij a capella-concerten werden gegeven in de kathedraal van Canterbury en de kathedraal van Rochester.

ANBI

De Vereniging Residentie Kamerkoor is geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Klik hier voor meer informatie.

Bestel uw kaarten

Toegangskaarten voor het lopende seizoen kunt u hier bestellen. 

anbi-rbe.png Steun ons met uw gift! Lees verder.