Home » Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Onderstaand treft u overzicht van de berichten in het nieuwsarchief van de Residentie Bach Ensembles.

UITfestival

04/09/2019

 

Komt u ook naar onze stand a.s. zondag 8 september tijdens de Cultuurmarkt van het Haagse UITfestival? De Residentie Bach Ensembles hebben stand nummer 3.

Hier maakt u kans op concertkaarten als u onze quiz invult, kunt u praten met onze koorleden en RBE-pennen, flyers en folders mee nemen.

Om 16.30 uur kunt u ook een openbare repetitie van het Residentie Kamerkoor bijwonen in de Kloosterkerk. We hopen u hier te ontmoeten.

Vacature zakelijk leider

07/01/2019

De Residentie Bach Ensembles (RBE) te Den Haag zijn wegens vertrek van de huidige functionaris per 1 april 2019 op zoek naar een

INTERIM-ZAKELIJK LEIDER (m/v)

voor 1 jaar

De Residentie Bach Ensembles (RBE) verzorgen maandelijks de cantatediensten in de Kloosterkerk en een vijf- tot zestal concerten gedurende het seizoen. Onder de RBE ressorteren het Residentie Bachkoor, het Residentie Kamerkoor en het Residentie Bachorkest als uitvoerende gezelschappen. Het uitvoeren van koormuziek, met of zonder orkestbegeleiding, is de basis van de activiteiten. Voor het komende jaar staan o.a. Rossini's Petite Messe Solennelle en een modern Amerikaans Programma, "In the Beginning", op het programma.

Gewerkt wordt op basis van een dienstverleningscontract, voor 20 uur per week; indien noodzakelijk kan dit worden uitgebreid tot 24 uur.

De RBE verkeren in een transitiefase en zijn bezig met een vernieuwingstraject, dat moet leiden tot meer betrokkenheid van de leden van de koren bij de vormgeving van de concertpraktijk. Afhankelijk van de uitkomst van het vernieuwingstraject is verlenging van het contract mogelijk, aangepast aan de nieuwe context.

Functie-inhoud

De zakelijk leider is verantwoordelijk voor de zakelijke, financiële en organisatorische aspecten van de ensembles. Hij/zij is een echte spin in het web; in overleg met dirigent Jos Vermunt en verschillende commissies geeft hij/zij identiteit aan de ensembles. De RBE beschikken over een productieleider die eerste aanspreekpunt is voor musici en solisten. De zakelijk leider is het eerste aanspreekpunt voor externe relaties, sponsors en fondsen als ook voor de besturen. Hij/zij weet optimale voorwaarden te scheppen opdat de concerten kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen worden.

Functie-eisen

Wij zoeken iemand met een positieve, proactieve en enthousiaste houding. De zakelijk leider kan zich boeiend, eenvoudig en foutloos uiten in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels. Een 'hands on'-mentaliteit is wenselijk. Goede bereikbaarheid is van belang. Verder beschikt de zakelijk leider over:

 • aantoonbare ervaring met de zakelijke kant van podiumkunsten, waaronder fondsenwerving en marketing
 • affiniteit met klassieke muziek en koormuziek in het bijzonder
 • goede organisatorische vaardigheden en initiatief
 • het vermogen om zelfstandig te werken
 • goede beheersing van MS Office en andere kantoortoepassingen
 • de nodige stressbestendigheid
 • HBO werk- en denkniveau
 • rijbewijs B
 • eigen werkruimte
 • een flexibele houding betreffende onregelmatige werktijden.

Gezien de aard van de werkzaamheden zal de voorkeur uitgaan naar een kandidaat die in (de directe omgeving van) Den Haag woont.

Kijk op www.bachensembles.nl voor meer informatie over de RBE als je belangstelling hebt voor deze functie. Nadere informatie over de werkzaamheden kunnen worden ingewonnen bij de huidige zakelijk leider, Ellen van der Sar, tel. 06-30295178.

Kandidaten die aan het geschetste functieprofiel menen te voldoen, worden uitgenodigd per mail - inclusief CV - te reageren vóór 21 januari 2019 naar info@bachensembles.nl.

De selectiegesprekken zullen van 25-31 januari plaatsvinden in Den Haag.

Acquisitie op basis van deze vacature (advertentie) wordt niet op prijs gesteld.

Residentie Kamerkoor naar Canterbury

11/04/2018

Van 10 t/m 13 mei 2018 zal het Residentie Kamerkoor o.l.v. Jos Vermunt een concertreis maken naar Kent (Engeland). Op vrijdag 11 mei wordt om 12.00 uur een recital gegeven in Canterbury Cathedral; op zaterdag 12 mei wordt om 12.00 uur een recital gegeven in Rochester Cathedral. Uitgevoerd worden werken van o.a. Brahms, Mendelssohn en Rheinberger. Van harte welkom!

Bach Binnenstebuiten met Arie Eikelboom

10/02/2018

Bach Binnenstebuiten – Arie Eikelboom over BWV 131 – 24 februari 2018, 16.00-19.00 uur

 

De muziek van Bach inspireert en raakt je in het hart…
De Stichting Cantatediensten Kloosterkerk en de Residentie Bach Ensembles bieden u nu, in samenwerking met de Stichting Kloosterkerk, een unieke kans: in het kader van het lustrumseizoen van de cantatediensten vindt een serie van drie workshops rondom de muziek en het leven van J.S. Bach plaats. Deze serie geeft u de bagage om de cantates en passionen van Bach met meer begrip te kunnen beluisteren.

De tweede workshop is op zaterdag 24 februari a.s.

Dr. Arie Eikelboom gaat in op cantate 131 'Aus der Tiefe rufe ich, Herr, zu dir' een van Bachs vroegste cantates, geschreven in Mühlhausen (1707).

Het programma is als volgt:

16.00 – 16.45 uur, bijwonen generale repetitie koor, orkest en solisten (cantate ‘Aus der Tiefe rufe ich, Herr, zu dir' (BWV 131))
16.45 - 17.15 uur, ontmoeting spreker en deelnemers met hapje en drankje
17.15 - 18.45 uur, workshop door dr. Arie Eikelboom, organist, muziekwetenschapper en voorheen cantor-organist van de Maranathakerk (Den Haag). Tevens auteur van vele publicaties over de cantates van Johann Sebastian Bach. Klik hier voor meer informatie over de spreker.
 
 
Deelname aan de workshop kost € 10,--.

(De derde en laatste workshop is op 17 maart 2018, en wordt geleid door ds. Rienk Lanooy en Jos Vermunt, dirigent van de Residentie Bach Ensembles.)

Heel Holland Bacht! Kies de mooiste cantates.

11/01/2018

Welke cantate van J.S. Bach hoort u het liefst?

Bij welke aria springen u steeds opnieuw de tranen in de ogen?

Selecteer via onze website de vijf Bach-cantates die u het meest ter harte gaan. [Dit kan tot en met 30 maart 2018]

De cantates die het vaakst geselecteerd zijn, komen vervolgens in onze Heel Holland Bacht!-lijst te staan. U kunt hierop gedurende de maand april 2018 uw stem uitbrengen.

 De favorieten zullen op zondagmiddag 24 juni 2018 live ten gehore worden gebracht door het Residentie Bachkoor, Residentie Kamerkoor, Residentie Bachorkest en de solisten onder leiding van Jos Vermunt. De verwachting is dat er een of zelfs twee ‘nieuwe’ cantates zullen ontstaan.

Waar? Kloosterkerk, Lange Voorhout 2, Den Haag.

 Iedereen is dan ook van harte welkom voor dit feestelijke evenement, waarmee het lustrumseizoen van de Stichting Cantatediensten Kloosterkerk wordt afgesloten.

 

Hoe kunt u meedoen?

Het doorgeven van en stemmen op uw favoriete cantates kan heel eenvoudig hier.

Iedereen kan deelnemen. Iedereen kan ook anderen uitnodigen tot het uitbrengen van een stem. Wie zijn stem uitbrengt maakt kans op een aantal mooie prijzen, waaronder het dirigeren van een Bachkoraal met voorafgaand een masterclass koordirectie van Jos Vermunt.

De prijzen worden op zondagmiddag 24 juni uitgereikt.

 

Belangrijke data:

1 januari – 30 maart : cantates selecteren

1 april – 30 april : stem op uw favoriet

24 juni, 10.30 uur: cantatedienst met BWV 177 ‘Ich ruf’ zu dir, Herr Jesu Christ’

24 juni, 13.00 uur: Heel Holland Bacht – live

 

Vergeet niet uw vrienden of kennissen uit te nodigen om mee te doen met deze verkiezing! Dat kan op twee manieren:

 • Stuur deze brief naar hen door met uw persoonlijke oproep om mee te doen;

 • Als u zelf uw stem hebt bevestigd, krijgt u een scherm met de mogelijkheid 5 van uw contacten met e-mailadres toe te voegen. Zij ontvangen dan de uitnodiging mee te doen.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 

Stichting Cantatediensten Kloosterkerk

Residentie Bach Ensembles

 

Als Bach weer klinkt

18/11/2017

 

Naar aanleiding van het lustrumseizoen van de Stichting Cantatediensten Kloosterkerk heeft Ellen van der Sar een boek geschreven over de geschiedenis van 55 jaar cantatediensten in Den Haag. Op 24 september jl. is het lustrumboek, getiteld ‘Als Bach weer klinkt: 55 jaar cantatediensten in Nieuwe Kerk en Kloosterkerk’, gepresenteerd.

Het boek bevat eveneens korte bijdragen van ds. Margreet Klokke, ds. Carel ter Linden, ds. Rienk Lanooy en Kees Versteegh. De bijzondere verhouding van woord en muziek tijdens de cantatediensten komt uitvoerig aan de orde. Het bevat als rode draad het complete overzicht van alle 567 cantatediensten die sinds 21 oktober 1962 in Den Haag zijn gehouden.

De publicatie is o.a. verkrijgbaar bij de Informatietafel in de Kloosterkerk en via de website van de Residentie Bach Ensembles. De kosten bedragen € 17,50 excl. eventuele verzendkosten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Meer informatie, klik hier.  

 

Summertime! Great American Classics

19/05/2017

Met ‘Summertime! Great American Classics' luidt het Residentie Bachkoor op 24 juni onder leiding van Jos Vermunt in het Zuiderstrandtheater de zomer in. Een sprankelend concert met werken van de grote Amerikaanse componisten.

Het Residentie Bachkoor (RBK) werkt voor dit zomerconcert samen met het voltallige Residentie Orkest. Het hoofdgerecht van deze zomeravond is George Gershwins ‘Porgy en Bess', de concertversie van deze door en door Amerikaanse opera, met de wereldhits ‘Oh, I can't sit down!', ‘It ain't necessarily So' en natuurlijk ‘Summertime'. Met de opera deed Gershwin in 1935 de ultieme poging om erkenning te krijgen als componist van klassieke muziek. Solisten zijn André Morsch en Renate Arends. Tevens werkt een jongenssopraan van de Academy of Vocal Arts mee.

Het populaire werk van Gershwin wordt voorafgegaan door ‘Prayers of Kierkegaard' van Samuel Barber en Leonard Bernsteins ‘Chichester Psalms'. Barber gebruikte voor zijn werk voor koor, groot orkest en sopraan gebeden van de Deense filosoof en theoloog Søren Kierkegaard. Met ‘Prayers of Kierkegaard' laat Barber een hoopvolle visie op het Amerikaanse christendom zien. Het is een werk van extremen, een moderne cantate, die eindigt in een weldadig slotkoraal.

Ook Bernstein gebruikte in zijn ‘Chichester Psalms' religieuze teksten, drie psalmen die in het Hebreeuws worden gezongen. De muziek gaat van groots naar verstild en zit vol ritmisch vuurwerk. Het werk, geschreven in opdracht van de decaan van de kathedraal van Chichester, is Bernsteins oproep tot vrede en broederschap. Een deel van de muziek is afkomstig uit een geflopte musical en uit ongebruikt materiaal voor West Side Story.

ANBI-status

24/01/2017

We zijn buitengewoon verheugd u te kunnen meedelen dat zowel het Residentie Bachkoor, Residentie Kamerkoor en Residentie Bachorkest, alsmede de Stichting Vrienden van de Residentie Bachensembles via een zogeheten groepsbeschikking de status van (culturele) Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) hebben verworven. De Stichting Cantatediensten Kloosterkerk beschikte al over de ANBI-status.

De ANBI-status is met terugwerkende kracht tot 1 januari 2016 verleend. Gewone en periodieke giften aan m.n. de Stichting Vrienden van de RBE zijn dus aftrekbaar voor de inkomstenbelasting 2016. Op grond van de 'Geefwet' mag u bovendien het af te trekken bedrag met 25% verhogen.

We hopen en verwachten dat door deze status nóg meer bezoekers zullen overwegen om 'Vriend van' te worden, of bereid zijn op een andere manier via legaten, schenkingen of nalatenschappen de cantate- en concertpraktijk van de Residentie Bachensembles blijvend te ondersteunen.

Uitfestival : bezoek kraam 44

01/09/2016

SUMMERTIME = SUMMERDEAL!

Op zondag 4 september 2016 vindt van 12.00 - 18.00 uur het Haags Uitfestival plaats. Op het Lange Voorhout wordt kraam 44 bemensd door enthousiaste vrijwilligers van het Residentie Bachkoor en Residentie Kamerkoor. Zij delen RBE-seizoenfolders uit en bieden de bezoekers een speciale Summerdeal. Ook kunt u hen aantreffen met (of, als het regent, onder) prachtige paraplu's met het thema 'Summertime'. In de kraam kunnen bezoekers meedoen aan een prijsvraag. Niemand hoeft met lege handen te vertrekken.
En.... tussen 14.30 - 15.00 uur zingt een klein vocaal ensemble van de Residentie Bach Ensembles een paar prachtige songs in de nabijheid van de kraam.
Kom gerust langs en geniet van alles wat het Uitfestival biedt, maar vergeet ons kraampje niet!

Herdenking Indisch Monument

01/08/2016

Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan. Daarmee kwam er een einde aan de oorlog in Zuidoost-Azië en tegelijk van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Jaarlijks worden op 15 augustus alle slachtoffers van de Japanse bezetting in Azië herdacht, zowel burgers als militairen. Deze herdenking vindt plaats bij het Indisch Monument in Den Haag.

Tijdens deze herdenking leveren de Residentie Bach Ensembles jaarlijks een muzikale bijdrage. Eén van de vaste liederen betreft het Indisch Onze Vader. Omdat hiervan nauwelijks of geen opnames bestaan, is in 2015 samenspraak met de Stichting Herdenking 15 augustus 1945 besloten hiervan een opname te maken en te verspreiden.

De oorsprong van het ‘Indisch Onze Vader'

Een jong Indonesisch meisje leerde het ‘Onze Vader' zingen op de kloosterschool van de zusters Ursulinen in Batavia. Toen de Kempetai (de Japanse geheime dienst) haar tijdens de oorlog van Nederland tegen Japan gevangen zette, zong zij iedere avond om zes uur dit gebed. Andere gevangenen die na hun verhoor door de Kempetai weer terug mochten keren naar hun gevangenkamp, zongen dit lied voor hun lotgenoten. Daardoor kreeg het gezongen gebed in de oorlog een zeer speciale bekendheid.
Indonesische vriendinnen van de bekende zangeres Pauline van Hulst vroegen haar de melodie van het lied te arrangeren en bewerken voor een vierstemmig dameskoor. De componist van de oorspronkelijke melodie is onbekend.

De versie die u hier kunt beluisteren is een bewerking van Patrick Pranger, voor vierstemmig koor en solo-sopraan. De uitvoering is in handen van het koor van de Residentie Bach Ensembles o.l.v. gastdirigent Patrick Pranger. De solistenklas van het Haags Matrozenkoor zingt de partij van de solo-sopraan. De opname is gemaakt op 13 augustus 2015 in de Kloosterkerk te Den Haag. Productie en techniek waren in handen van Jaap van Stenis Music Recording.

Indisch Onze Vader

15/08/2015

Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan. Daarmee kwam er een einde aan de oorlog in Zuidoost-Azië en tegelijk van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Jaarlijks worden op 15 augustus alle slachtoffers van de Japanse bezetting in Azië herdacht, zowel burgers als militairen. Deze herdenking vindt plaats bij het Indisch Monument in Den Haag.

Tijdens deze herdenking leveren de Residentie Bach Ensembles jaarlijks een muzikale bijdrage. Eén van de vaste liederen betreft het Indisch Onze Vader. Omdat hiervan nauwelijks of geen opnames bestaan, is in samenspraak met de Stichting Herdenking 15 augustus 1945 besloten hiervan een opname te maken en te verspreiden.

De oorsprong van het 'Indisch Onze Vader'

Een jong Indonesisch meisje leerde het ‘Onze Vader' zingen op de kloosterschool van de zusters Ursulinen in Batavia. Toen de Kempetai (de Japanse geheime dienst) haar tijdens de oorlog van Nederland tegen Japan gevangen zette, zong zij iedere avond om zes uur dit gebed. Andere gevangenen die na hun verhoor door de Kempetai weer terug mochten keren naar hun gevangenkamp, zongen dit lied voor hun lotgenoten. Daardoor kreeg het gezongen gebed in de oorlog een zeer speciale bekendheid.
Indonesische vriendinnen van de bekende zangeres Pauline van Hulst vroegen haar de melodie van het lied te arrangeren en bewerken voor een vierstemmig dameskoor. De componist van de oorspronkelijke melodie is onbekend.

De versie die u hier kunt beluisteren is een bewerking van Patrick Pranger, voor vierstemmig koor en solo-sopraan. De uitvoering is in handen van het koor van de Residentie Bach Ensembles o.l.v. gastdirigent Patrick Pranger. De solistenklas van het Haags Matrozenkoor zingt de partij van de solo-sopraan. De opname is gemaakt op 13 augustus 2015 in de Kloosterkerk te Den Haag. Productie en techniek waren in handen van Jaap van Stenis Music Recording.

Indiƫherdenking

31/07/2015

Leden van het Residentie Bachkoor en Residentie Kamerkoor werken opnieuw mee aan de herdenkingsbijeenkomst bij het Indisch Monument (Den Haag) op 15 augustus a.s. Dit jaar werkt ook de solistenklas van het Haags Matrozenkoor aan de uitvoering mee. De koren staan o.l.v. Patrick Pranger. Rechtstreekse uitzending op TV vanaf 12.15 uur.
Eén van de vaste liederen betreft het Indisch Onze Vader. Omdat hiervan nauwelijks of geen opnames bestaan, is in samenspraak met de Stichting Herdenking 15 augustus 1945 besloten hiervan een opname te maken en te verspreiden. Deze is hier te beluisteren.

NETWERK-EVENT 2015!

06/05/2015

Wilt u uw relaties iets bijzonders aanbieden?

Een avond de gelegenheid hebben om op een unieke locatie uw contacten te onderhouden?
Wilt u getuige zijn van een zeer persoonlijk concert van het Residentie Kamerkoor? En van muziektheatergezelschap ‚Schoon aan de Haak’?
Wilt u het culturele leven in den Haag steunen?

Reserveer dan een tafel bij ons speciale RBE netwerkdiner!

Het diner zal plaatsvinden in het Spaanse Hof, te Den Haag, op 6 oktober 2015.

Download de brochure!

Herdenkingsconcerten Anne Frank

03/05/2015

Vrijdag 5 en zaterdag 6 juni voert het Residentie Kamerkoor twee bijzondere werken uit: Annelies van James Whitbourn en Stationen auf dem Wege zur Freiheit van Wouter van Belle.

Annelies - James Whitbourn
In 2015 is het 70 jaar geleden dat Anne Frank stierf. Wij kennen haar onder deze naam, maar Annelies was haar officiële voornaam. "Tegen het einde van haar leven gebruikte ze haar naam Annelies steeds vaker. Anne was haar kindernaam. Annelies klinkt ook iets intiemer," aldus de Engelse componist James Whitbourn (1963). Geïnspireerd door haar leven en werk schreef hij in 1995 een aansprekend muziekstuk, gebaseerd op teksten uit haar dagboek en episoden uit haar leven als onderduikster in de Tweede Wereldoorlog. Daarbij gebruikte hij muzikale elementen uit de klassieke traditie, gecombineerd met Joodse melodieën en populaire muziek. De sopraan zingt teksten uit Annes dagboek; het koor reageert hierop. Het publiek was zeer onder de indruk van de aangrijpende teksten en klanken.
Hierdoor aangemoedigd maakte de componist een 'kleinere versie' van het stuk, waarmee een nog breder publiek bereikt kon worden. In 2009 werd de première van de versie voor sopraan, koor en klein instrumentaal ensemble uitgevoerd door het Residentie Kamerkoor. In dit bijzondere muziekstuk spreekt Anne Frank anno nu rechtstreeks tot de luisteraar.

Stationen auf dem Wege zur Freiheit - Wouter van Belle
Dietrich Bonhoeffer schreef zijn gedicht 'Stationen auf dem Wege zur Freiheit' in gevangenschap in augustus 1944 voor zijn leerling en vriend Eberhard Bethge. Het wordt beschouwd als de kerntekst in het oeuvre van de luthers predikant en theoloog Bonhoeffer. Hij nam deel aan de samenzwering tegen Adolf Hitler met als doel hem te doden. Hij werd in april 1943 gearresteerd wegens hoogverraad en werd in juli 1944 ter dood veroordeeld. Tot de voltrekking van het vonnis werd hij in diverse gevangenissen en concentratiekampen ondergebracht, als laatste in Flossenbürg. Het vonnis werd pas op 9 april 1945 voltrokken, minder dan drie weken voordat de stad werd bevrijd.
Het gedicht is in 2014 getoonzet door Wouter van Belle (1958) en omvat vier delen. Vooral in het eerste deel komt de sfeer tot uiting waarin dit gedicht geschreven is, de monotonie van het leven in het kamp, die tegelijkertijd een metafoor is voor het belang van discipline in de zoektocht naar geloof en innerlijke vrijheid.

Twee heel bijzondere werken op één avond. In een jaar waarin we herdenken en vieren dat we in vrijheid leven een concert wat u niet mag missen!

Kindermatteus was groot succes!

26/03/2015

Zondag 22 en maandag 23 maart jl. stonden in het teken van de Kindermatteus in de Elandstraatkerk in Den Haag. De Residentie Bachensembles waren er ook dit jaar weer bij en zongen de koren en koralen. De sfeer was geweldig! Op zondag twee uitverkochte uitvoeringen voor kinderen met hun ouders, grootouders, ooms, tantes, kennissen, buren, ... Op maandag twee voorstellingen voor scholen. De recensent van de Volkskrant was ook enthousiast! 

Bekijk ook eens de website van de Kindermatteus!

Kinder Matteus 2015

29/12/2014

De kaartverkoop voor de Kinder Matteus 2015 is gestart!

De Stichting Cultuurinnovatie laat eind maart 2015 op drie plaatsen in Nederland de Kinder Matteus horen.

In de Kinder Matteus wordt met zang, dans en het gesproken woord het lijdensverhaal van Jezus gebracht op de muziek van Johann Sebastian Bach's Matthaus Passion. 

De voorstelling duurt 60 minuten en is een belevenis voor de hele familie van jong tot oud.

Reserveer nu kaarten via kindermatteus.nl.

 

RBE ontmoeting met vrienden en concertgangers

19/03/2014

 

ONTMOETING VRIENDEN EN CONCERTGANGERS met de RESIDENTIE BACH ENSEMBLES IN HET KADER VAN FRIENDRAISING

Op zaterdag 29 maart (2014), inloop vanaf 14:00u

In de Kloosterkerk, Lange Voorhout 4, Den Haag

Aanvang presentaties om 14:30u, aanvang repetitie om 16:00u

Aanmelding (in verband met catering) graag uiterlijk 24 maart aanstaande via info@bachensembles.nl.

 

Het Residentie Bachkoor en het Residentie Kamerkoor - deel uitmakend van de Residentie Bach Ensembles - zijn vaste pijlers onder het muziekleven in en van Den Haag. Het koorrepertoire toont veel variatie; van de publiekstrekkers zoals Matthäus Passion en Hohe Messe tot nauwelijks bekende producties als de Feestcantate van Nicolai die in het kader van de vieringen rond 200 jaar Koninkrijk werd uitgevoerd. Dit onbekende werk stond groot enthousiasme bij het publiek niet in de weg. Daarnaast zijn de populaire cantatediensten in de Kloosterkerk niet goed denkbaar zonder de hoogwaardige bijdrage die beide koren en het Residentie Bachorkest maandelijks leveren.

Stem af op de Residentie Bachensembles

Als we de goede positie voor onze koren en het orkest willen behouden, kunnen we niet zonder extra steun van u als muziekliefhebber en al dan niet reguliere bezoeker van onze concerten. Wij vragen graag die extra steun van u. Daarvoor zijn verschillende vormen mogelijk: u wordt Vriend van de RBE, steunt ons met periodieke donaties of fiscaal aantrekkelijke giften.

Om u hierover te informeren en enthousiasmeren nodigen wij u hartelijk uit voor het bijwonen van een repetitie van de Ratswahlcantate (BWV 120 'Gott, man lobet dich in der Stille') van zondag 30 maart die op zaterdagmiddag 29 maart in de Kloosterkerk zal worden gehouden. Na een korte inleiding over de Residentie Bach Ensembles zal deze repetitie worden voorafgegaan door een heldere uitleg over de giftmogelijkheden door oud notaris Gijs Verdoes Kleijn. Hierna volgt een uitleg over de betreffende cantate van Bach door onze zeer ervaren en inspirerende dirigent Jos Vermunt. Meezingen met het slotkoraal behoort tot de mogelijkheden! De cantaterepetitie kan vervolgens onder het genot van een hapje en een drankje worden bijgewoond. Een eerdere openbare koorrepetitie toont aan dat dit een heel ontspannen en plezierige zaterdagmiddagontmoeting en -besteding is!

Uw komst naar de Kloosterkerk op 29 maart zien wij met plezier tegemoet. Onder de aanwezigen zullen toegangskaarten voor toekomstige concerten worden verloot.

Aanmelding (i.v.m. catering) graag uiterlijk 24 maart a.s. via info@bachensembles.nl.

De Residentie Bach Ensembles

 

 

DE FEESTCANTATE VAN NICOLAI

21/11/2013

Een dag na de landing van Prins Willem Frederik in Scheveningen voert het RBK op 1 december de Feestcantate van Nicolai uit. 

Felix-Jan Kuypers, acteur, bekend van vele film-, televisie- en theaterproducties, waaronder 'Flikken Maastricht' en Peter te Nuyl, regisseur, bekend van (o.a.) hoorspelseries als  'Het bureau' verlenen hun medewerking. Zie voor meer informatie onze concertagenda

En luister hier naar Jan Willem de Vriend over de feestcantate!!

De Telegraaf schrijft dit er over!!

"In het gevlei bij koning en paus"

07/11/2013

Het Residentie Kamerkoor brengt op 9 oktober in de Lutherse Kerk te Den Haag een gevarieerd programma met de titel "My Spirit sang all day!". Zie voor een toelichting de concertagenda en Den Haag Centraal.

Muzikale bijdrage RKK aan Afscheid ZKH Prins Johan Friso in de pers

19/08/2013

Een aantal dagbladen heeft in de berichtgeving over de uitvaart van ZKH Prins Johan Friso de muzikale bijdrage van het Residentie Kamerkoor niet onvermeld gelaten. Zie onderstaande berichten uit het Parool en het Algemeen Dagblad. Voor foto's verwijzen wij naar de fotogalerij op de website van het Koninklijk Huis.

'Friso was altijd volstrekt oprecht'
Het Parool - zaterdag 17 augustus 2013

LAGE VUURSCHE - Familie en vrienden hebben gisteren in besloten kring afscheid genomen van prins Friso. In de Stulpkerk in Lage Vuursche was een intieme bijeenkomst, waarna de prins door zijn broers en vrienden naar zijn laatste rustplaats werd gedragen.

De ongeveer tachtig aanwezigen wandelden vanaf kasteel Drakensteyn naar de Stulpkerk. Voorop liepen prinses Beatrix en prinses Mabel met haar twee dochters Luana en Zaria, gevolgd door koning Willem-Alexander en koningin Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien met hun kinderen. De volwassenen droegen zwart, de kinderen wit. Onder de aanwezigen waren ook huisvrienden van de Oranjes, zoals Huub Oosterhuis en Herman Tjeenk Willink. Van de buitenlandse vorstenhuizen was voor zover bekend alleen de Noorse koning Harald aanwezig, de peetvader van Friso.

De bijeenkomst werd geleid door hofpredikant Carel ter Linden, die de stoet bij de kerk opwachtte. Binnen stonden bij de zwarte kist met het lichaam van Friso drie bloemstukken met witte rozen, met links een foto van een lachende Friso.

Hoewel de dienst besloten was, zijn door de koninklijke familie na afloop beelden vrijgegeven, onder andere van het herinneringswoord van voorganger Ter Linden. "Friso was altijd volstrekt oprecht," zei hij. "Zoals een vriend van hem vertelde dat hij naar Friso ging om raad toen het ging om een keuze voor een nieuwe baan. 'Van mijn andere vrienden,' zei deze vriend, 'weet ik namelijk al wat ze gaan zeggen. Van Friso wist ik het nooit!'"

Het beeld dat de buitenwereld van Friso had: een wat stille, afstandelijke man, was niet correct volgens Ter Linden. "Zeker bij vrienden was hij open en durfde hij zijn emoties meer te laten zien. Want die waren er, gesloten als hij soms kon lijken, wel degelijk. Zo hebben ook zijn broers hem leren kennen, met name na het overlijden van zijn vader."

De prins genoot volgens Ter Linden van zijn gezin: hij veranderde echt na de geboorte van zijn twee dochters. De predikant richtte zich ook tot hen: "Zoals hij van jullie kon genieten en van alles met jullie kon doen: spelletjes met Luana, boekjes met haar lezen, technische dingen bouwen met Zaria, vliegtuigen, vulkanen. En met allebei: speurtochten."

De rest van de dienst was ook persoonlijk. Koning Willem-Alexander las voor uit de Bijbel en prins Constantijn haalde herinneringen op aan zijn broer. Er was zang van het Residentie Kamerkoor, onder leiding van Jos Vermunt. Aan het slot droeg predikant en familievriend Huub Oosterhuis een gedicht voor, waarna hij de kist zegende.

De dienst duurde iets meer dan een uur. Rond tien over vier werd Friso onder klokgelui vanuit de kerk naar zijn laatste rustplaats gebracht. De kist werd gedragen door Willem-Alexander en Constantijn, bijgestaan door vier naaste vrienden van de overledene.

De koning en koningin keerden als eersten terug van de begraafplaats, hun armen om de schouders van hun kinderen geslagen. Als laatsten kwamen Beatrix, Mabel, Luana en Zaria, geruime tijd na de anderen.

De kist werd gedragen door Willem-Alexander en Constantijn

Waardig afscheid van oprechte prins
AD/Algemeen Dagblad - zaterdag 17 augustus 2013

LAGE VUURSCHE Familie en vrienden hebben gisteren in besloten kring op een heel persoonlijke manier afscheid genomen van prins Friso. In de Stulpkerk in Lage Vuursche was het een intieme bijeenkomst, helemaal in de geest van de overledene, waarna de prins door zijn broers en vier vrienden naar zijn laatste rustplaats werd gedragen. `Friso was altijd volstrekt oprecht.'

Een loden wolk die maar geen regen wil worden, schuift voor de al de hele dag brandende zon in Lage Vuursche, als het plots muisstil wordt. Iedereen zwijgt als vanaf de oprijlaan van kasteel Drakensteyn een zwijgzame stoet traag aan komt lopen, de hoofden gebogen, de mondhoeken laag.

Voorop lopen prinses Beatrix en prinses Mabel met haar twee dochters Luana en Zaria, direct gevolgd door koning Willem-Alexander en koningin Máxima en prins Constantijn en prinses Laurentien met hun kinderen. Waar alle volwassenen in rouwend zwart lopen, dragen de kinderen hoopvol wit.

Het is geen heel lange stoet, misschien zo'n tachtig mensen. Maar van de voorste tot de laatste is van een afstandje moeiteloos voelbaar welk intens verdriet zij delen.

Dan buigt de stoet af, het pad op naar de kleine Stulpkerk. Buiten worden zij opgewacht door de voorganger, hofpredikant Carel ter Linden.

Het stoffelijk overschot van de prins wacht al in de kerk: het is die ochtend vanuit paleis Huis ten Bosch gearriveerd in een rouwauto, waar ook prinses Mabel in meerijdt.

Bij binnenkomst is er voor iedereen de harde confrontatie met de werkelijkheid. Daar staat de zwarte kist met drie grote bloemstukken met witte rozen er op, met links een grote foto van een lachende Friso.

In de kerk is alleen plaats voor de naaste familie van de prins en prinses Mabel en zeer nauwe vrienden. Zo zijn de prinsessen Irene, Christina en Margriet, de zussen van prinses Beatrix er, en hun kinderen met aanhang. Ook is er plaats voor enkele huisvrienden van de Oranjes, zoals Huub Oosterhuis en Herman Tjeenk Willink.

Van de buitenlandse vorstenhuizen is voor zover bekend alleen de Noorse koning Harald aanwezig, de peetvader van Friso.

De dienst die dan volgt is besloten, maar na afloop geeft de familie wel gegevens en beelden vrij. Ankerpunt in de dienst is een warm herinneringswoord van predikant Ter Linden. Hij kent de prins al van toen deze nog een tiener was, en in Den Haag catechisatie bij hem volgde. Hij zegende ook zijn huwelijk met Mabel in, op die mooie dag met een totaal andere toon, in 2004.

,,Friso was altijd volstrekt oprecht,'' zegt Ter Linden. ,,Zoals een vriend van hem vertelde, dat hij naar Friso ging om raad toen het ging om een keuze voor een nieuwe baan. Van mijn andere vrienden, zei deze vriend, weet ik namelijk al wat ze gaan zeggen. Van Friso wist ik het nooit!'' Friso kon volgens Ter Linden heel direct zijn en een heel uitgesproken mening hebben. ,,En hoe vertrouwder zijn omgeving - ik denk nu ook aan die mannengemeenschap van het gezin waarin hij opgroeide - hoe meer onomwonden en direct hij zijn kon, wetend dat je elkaar nooit zou laten vallen.''

Het beeld dat de buitenwereld nog altijd van hem heeft, als een wat stille, afstandelijke man is niet correct, volgens Ter Linden. Zeker bij vrienden niet. ,,Dan was hij open en durfde hij zijn emoties meer te laten zien. Want die waren er, gesloten als hij soms kon lijken, daaronder wel degelijk. Zo hebben ook zijn broers hem leren kennen, met name na het overlijden van zijn vader.''

Maar bovenal genoot de prins volgens Ter Linden van zijn gezin: hij veranderde echt na de geboorte van zijn twee dochters.

De predikant spreekt de dochters daar persoonlijk over toe, terwijl hij ze aankijkt, en heel vertrouwelijk van toon wordt. ,,Zoals hij van jullie kon genieten en van alles met jullie kon doen: spelletjes met Luana, boekjes met haar lezen, technische dingen bouwen met Zaria, vliegtuigen, vulkanen. En met allebei: speurtochten.''

De rest van de dienst is al even persoonlijk. Koning Willem-Alexander leest tijdens de uitvaartdienst voor uit de bijbel. Prins Constantijn haalt herinneringen op aan zijn broer. Het Residentie Kamerkoor zingt, onder leiding van Jos Vermunt. Aan het slot draagt predikant en familievriend Huub Oosterhuis een gedicht voor, waarna hij de kist zegent. Het slotlied is Licht dat ons aanstoot in de morgen, dat ook gezongen werd tijdens de uitvaart van prins Claus.

De dienst duurt iets meer dan een uur. Zo rond 10 over 4 kondigt het luiden van de klokken aan dat het lichaam vanuit de kerk naar zijn laatste rustplaats wordt gebracht. De broers Willem-Alexander en Constantijn zijn de dragers, bijgestaan door vier naaste vrienden van de overledene.

Onder hen is de Australiër Adam Anders, die eerder deze week voor de televisie vertelde hoe gelukkig Friso was toen hij hem voor het laatst zag, 3 dagen voor het uiteindelijk fatale skiongeluk: eindelijk in balans, in staat te genieten van wat hij bereikt had in het bedrijfsleven, gelukkig met zijn vrouw Mabel en zijn fantastische gezin, en trots deel te zijn van die bijzondere familie.

Het is dat soort gedachten over dit te vroeg en zo ruw geknakte leven die door de hoofden gaan van de toeschouwers op een afstandje, en van al die anderen in Nederland die vandaag meeleven met het verdriet van de familie - zeker als de genodigden een voor een terugkeren van de begraafplaats waar zij hun geliefde voorgoed achterlaten.

Ze leven mee met deze moeder en oma, die vandaag het hardste lot treft dat een moeder kan raken, het begraven van een eigen kind. Ze leven mee met Friso's broer de koning, die zo kort geleden nog die fantastische dag mocht beleven en zich nu ongetwijfeld kleiner voelt dan al zijn onderdanen. En ze leven mee met de alleen achterblijvende prinses en haar verwarde kinderen, die na anderhalf jaar leven met een heel klein beetje hoop en oneindig veel vrees nu toch het onvermijdelijke moeten doorstaan.

Het wordt weer muisstil, als de koning en de koningin als eerste terugkeren van de begraafplaats, hun armen haast krampachtig om de schouders van hun kinderen geslagen. Een voor een keren ze terug.

En het blijft stil, tot de prinsessen Beatrix en Mabel en de kinderen Luana en Zaria, een hele tijd na de anderen, van het kerkhof terugkomen. Peinzend kijkt iedereen ze na, tot hun ruggen uit beeld verdwijnen in de richting van Drakensteyn.

Vrienden RBE bij Schepper & Co-radio

30/05/2013

Aanstaande zondag 2 juni zijn de Vrienden van de RBE te gast bij Schepper & Co-radio op Radio 5 tussen 14:30 en 15:00u. 

Schepper & Co-radio besteedt dan ruimschoots aandacht aan de uitvoering van "Ein deutsches Requiem" door het Residentie Bachkoor. Delen uit het Requiem zullen daarbij te beluisteren zijn. 

Luisteraars kunnen meedoen aan een prijsvraag! Prijzen: vier toegangskaarten voor het concert van het RBK. 

 

Passie voor de passie ...

01/02/2013

Nederland is een passieland. Meer dan in omliggende landen is het bij ons gebruik om in de tijd voor Pasen naar een uitvoering van Bach's Matthäus- of Johannes-Passion te gaan. Uit brede lagen van de bevolking, inclusief het zittende kabinet, worden ze bezocht en dat onafhankelijk van ieders levensovertuiging. In Den Haag alleen al worden er ieder jaar een heel aantal uitgevoerd, in concertzalen en kerken.

Vanwaar deze passie voor de passie?
Is het alleen of vooral de muziek die aanspreekt, of boort de muziek ook een andere, diepere laag aan en welke dan? Zijn het de levensthema's die in de muziek worden aangeraakt? Want het gaat toch over grote dingen: over vriendschap en liefde, trouw en loyaliteit, verraad en vergeving, over toewijding, onverzettelijkheid en opofferingsgezindheid. En uiteindelijk is het een verhaal over leven en dood, over het besef van sterfelijkheid en de vraag hoe daar mee te leven.

Dit jaar wordt de Johannes-Passion van Bach in de Kloosterkerk (Den Haag) ten gehore gebracht tijdens een kerkdienst. Daardoor komt er ruimte om stil te staan bij de levensvragen die uiteindelijk de essentie vormen van het verhaal dat Bach geïnspireerd heeft tot het schrijven van zijn weergaloze muziek. Net als in de cantatediensten in diezelfde Kloosterkerk zorgen de gebeden, de liederen en de overdenking, voor meer diepgang in de gezamenlijke ervaring van het luisteren naar een passie. Door op deze manier de Johannes-Passion terug te brengen in haar oorspronkelijke setting, kan het haast niet anders of het verhaal van de passie gaat het levensverhaal van de luisteraar raken. En misschien is dat uiteindelijk wel de reden van onze passie voor de passie.

Johannes Passion, J.S. Bach
24 maart 2013 om 10:30u in de Kloosterkerk, Lange Voorhout 2-4, Den Haag.

Uitvoerenden:
Residentie Kamerkoor en Residentie Bachorkest o.l.v. Jos Vermunt
Stefanie True, sopraan; Andrew Hallock, alt; Daniël van Kessel (evangelist), tenor; Karel Ludvik (Christus), bas.
Toegang gratis. Collecte bij de uitgang.

Foto's van het jubileumconcert te zien in de galerij!

09/12/2012

Met vier camera's zijn van alle evenementen voor, tijdens en na het jubileumconcert van de RBE op 3 november jl. foto's gemaakt. Van al dat beeldmateriaal is een selectie gemaakt. Deze selectie wordt gedurende de komende weken op in de galerij geplaatst. Kom regelmatig kijken!

Het jubileumconcert was een groot muzikaal feest!

07/11/2012

Op zaterdag 3 november jl. vond het jubileumconcert van de Residentie Bach Ensembles plaats in de Dr. Anton Philipszaal.

Aan deze avond werkten 75 leden van het Residentie Bachkoor mee, alsmede 28 leden van het Residentie Kamerkoor en 60 leden van het Residentie Bachorkest. Samen met Cécile van de Sant (alt), Marten Smeding (tenor) en Marc Pantus (bas) voerden zij onder leiding van Jos Vermunt The dream of Gerontius van Edward Elgar uit.

Het concert werd bijgewoond door ongeveer 1.600 gasten, waaronder Hare Majesteit de Koningin. Na afloop van het concert had zij een ontmoeting met solisten, dirigent, koor- en orkestleden, en sprak zij haar waardering uit voor de uitvoering en de uitvoerenden.

Ruim 120 concertgangers bezochten voorafgaand aan het concert de lezing van mevrouw drs. Margaret Krill. Het stelde hen in staat aandachtige luisteraars te zijn bij het werkelijk imposante werk van Elgar.

Voorzitter Ed Venekamp van het Residentie Bachkoor citeerde in zijn openingsspeech alvast enkele zinsneden uit het later die avond ten gehore gebrachte feestlied:

Laat zingen en niet kreunen,
word vriend en blijf ons steunen!

Zie ook de foto's!

RBK en RKK repeteren gezamenlijk in de aanloop naar het jubileumconcert

13/10/2012

Het Residentie Bachkoor en het Residentie Kamerkoor hebben hun eerste gezamenlijke repetitie voor "The dream of Gerontius" van Edward Elgar gehad. Nog een paar weken en dan is het zover: de uitvoering van dit prachtige oratorium! 

Het concert vindt plaats op zaterdag 3 november aanstaande in de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag. 

Bestel uw kaarten! Kaarten voor de 1ste rang zijn nagenoeg uitverkocht. 

Onthulling Standbeeld Nelson Mandela: Residentie Bach Ensembles weer present!

22/09/2012

De Zuid-Afrikaanse geestelijke Desmond Tutu komt op 25 september naar Den Haag om in de zgn. Internationale Zone een Nelson Mandelamonument te onthullen.
Het gaat om een bronzen beeld dat een plek krijgt op een pleintje tussen het Omniversum en een hotel. Het monument is gemaakt door de Rotterdamse kunstenaar Arie Schippers.

Een ensemble uit het Residentie Bach Orkest zal tijdens de bijeenkomst in het Bel Air Hotel enkele strijkkwartetten van Joseph Haydn ten gehore brengen. Leden van beide koren van de Residentie Bach Ensembles zullen, onder leiding van Patrick Pranger, zowel tijdens de bijeenkomst in het Bel Air als bij de onthulling (buiten) enkele liederen ten gehore brengen. Ook de bekende soul-zangeres Frankie McCoy verleent hieraan haar medewerking.

 

Koningin aanwezig bij jubileumconcert van de RBE

13/09/2012

Hare Majesteit de Koningin woont op 3 november aanstaande het jubileumconcert van de RBE bij in de Dr. Anton Philipszaam in Den Haag.

De koren en het orkest die samen de Residentie Bach Ensembles vormen, vieren dit jaar hun jubilea gezamenlijk: het Residentie Bachkoor bestaat 140 jaar. Het Residentie Kamerkoor is in 1977 opgericht en viert haar zevende lustrum. Het Residentie Bach Orkest bestaat precies 50 jaar.

Tijdens het jubileumconcert wordt onder leiding van de vaste dirigent Jos Vermunt The dream of Gerontius van de Britse componist Edward Elgar uitgevoerd. Het werk is geschreven voor twee koren, drie solisten en orkest.

Kijk ook op de site van het Koninklijk Huis.

Het was een feestje afgelopen zaterdag in het Zuiderpark!

20/08/2012

Afgelopen zaterdagavond traden leden van het Residentie Bachorkest op in het Zuiderpark te Den Haag. Het werd een feestelijke, muzikale zomeravond waar het publiek zichtbaar van heeft genoten. Lees hier verder!  

Een buitenkansje: zomeravond met klassieke muziek

20/07/2012

Jongleurs zijn het, de musici van het Residentie Bach Orkest. Hun vingers grijpen gretig in de toetsen of tokkelen op de snaren. En voor het bespelen van de hobo maken de lippen overuren!
Het concert begint met muziek van Henry Purcell. Het orkest speelt delen uit de Abdelazer suite, opzwepende muziek, herkenbaar van vele televisieprogramma's.
Bach mag natuurlijk niet ontbreken. Er worden vanavond drie composities van hem uitgevoerd. Deskundigen zijn er nog niet uit of het Concert in c (BWV 1060) oorspronkelijk voor twee clavecimbels en orkest is geschreven, of dat Bach direct koos om de hobo een belangrijke rol te geven. Vanavond hoort u een versie voor viool en hobo; geniet van dit virtuoze samenspel!
De Residentie Bach Ensembles brengen iedere maand in de Kloosterkerk een Cantate van Bach ten gehore. Meerdere cantates hebben een instrumentaal openingsdeel. U hoort de prachtige Sinfonia uit Cantate 156 ‘Ich steh' mit einem Fuβ im Grabe'. Ook hierin is een hoofdrol voor de hobo weggelegd.
Tijdens een zomeravondconcert mag Vivaldi natuurlijk niet ontbreken. Zijn Concert voor 2 violen in d vormt de afsluiting van het optreden van het Residentie Bachorkest.
Geef je over aan de welluidende klanken van het orkest. En ontdek dat klassieke muziek niet alleen voor je oren is....
Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Rabobank Den Haag en omstreken, en wordt georganiseerd door AT Events.

Zuiderparktheater Den Haag
Zaterdag 18 augustus, aanvang 20:00 uur
Toegang gratis

Alle maten feest!

20/07/2012

2012 is een jubileumjaar voor de Residentie Bach Ensembles, dat wij graag met u willen vieren!

Het Residentie Bachkoor bestaat dit jaar 140 jaar; het Residentie Kamerkoor, opgericht in 1977, viert zijn 7de lustrum; en het Residentie Bach Orkest begeleidt al 50 jaar lang de maandelijkse cantatediensten, sinds 1962 in de Haagse Nieuwe Kerk en vanaf 1968 in de Kloosterkerk. Deze ensembles zijn elkaars muzikale maten in de Residentie Bach Ensembles. ‘Alle maten feest' dus!

We gaan dit jubileum vieren met de uitvoering van een meesterlijk oratorium van Edward Elgar, The dream of Gerontius op 3 november aanstaande in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. Dit indrukwekkende en dramatische werk is geschreven voor groot koor, kamerkoor, drie solisten en orkest. Het is in de langjarige geschiedenis van onze ensembles een première van formaat dat de RBE ensembles alle drie tezamen op het concertpodium staan.
Ik kijk hier erg naar uit. Kijk hier voor de video.

De Residentie Bach Ensembles hebben nog veel meer voor u in petto. De maandelijkse cantatediensten in de Kloosterkerk krijgen dit seizoen een gevarieerde invulling: afgewisseld met Bachcantates wordt, in het kader van de ‘Maand voor de kerkmuziek', een Lutherse mis van Bach uitgevoerd. Ook bijzonder wordt de uitvoering van Bachs Johannes Passion tijdens een zondagse kerkdienst, net als in Bachs tijd.

Het Residentie Bachkoor werkt dit seizoen opnieuw samen met het Residentie Orkest, en het Residentie Kamerkoor combineert in een bijzonder programma werken van Frank Martin met Pachelbel en Bach. In deze folder leest u er meer over.

Als dirigent van de Residentie Bach Ensembles nodig ik u van harte uit om te komen genieten van deze bijzondere diensten en concerten.

Jos Vermunt

Residentie Bach Ensembles op Haags Uit Festival

18/07/2012

Natuurlijk zijn de Residentie Bach Ensembles aanwezig op het Haags Uit Festival. Bezoek de stand op het Lange Voorhout en haal daar de nieuwe seizoensbrochure op. Onze concerten verheugen zich altijd in een grote belangstelling. Dus zorg ervoor dat je kaarten voor het nieuwe concertseizoen vóór 30 september 2012 bestelt! En wie vroeg bestelt ontvangt een flinke korting op de toegangsprijs!

Residentie Bach Ensembles bij Indiƫherdenking

16/07/2012

Tijdens de jaarlijkse Indiëherdenking op 15 augustus - die ook ditmaal rechtstreeks door de NOS zal worden uitgezonden - zullen leden van het Residentie Bachkoor en Residentie Kamerkoor o.l.v. Patrick Pranger een aantal vertrouwde liederen uitvoeren. Het betreft: Captives Hymn, Lied van berusting, Indisch Onze Vader en tenslotte Abendlied (van J.G. Rheinberger).

Bestel uw kaarten

Toegangskaarten voor het lopende seizoen kunt u hier bestellen. 

anbi-rbe.png Steun ons met uw gift! Lees verder.