Nieuws

Vacature zakelijk leider

07/01/2019

De Residentie Bach Ensembles (RBE) te Den Haag zijn wegens vertrek van de huidige functionaris per 1 april 2019 op zoek naar een

INTERIM-ZAKELIJK LEIDER (m/v)

voor 1 jaar

De Residentie Bach Ensembles (RBE) verzorgen maandelijks de cantatediensten in de Kloosterkerk en een vijf- tot zestal concerten gedurende het seizoen. Onder de RBE ressorteren het Residentie Bachkoor, het Residentie Kamerkoor en het Residentie Bachorkest als uitvoerende gezelschappen. Het uitvoeren van koormuziek, met of zonder orkestbegeleiding, is de basis van de activiteiten. Voor het komende jaar staan o.a. Rossini's Petite Messe Solennelle en een modern Amerikaans Programma, "In the Beginning", op het programma.

Gewerkt wordt op basis van een dienstverleningscontract, voor 20 uur per week; indien noodzakelijk kan dit worden uitgebreid tot 24 uur.

De RBE verkeren in een transitiefase en zijn bezig met een vernieuwingstraject, dat moet leiden tot meer betrokkenheid van de leden van de koren bij de vormgeving van de concertpraktijk. Afhankelijk van de uitkomst van het vernieuwingstraject is verlenging van het contract mogelijk, aangepast aan de nieuwe context.

Functie-inhoud

De zakelijk leider is verantwoordelijk voor de zakelijke, financiële en organisatorische aspecten van de ensembles. Hij/zij is een echte spin in het web; in overleg met dirigent Jos Vermunt en verschillende commissies geeft hij/zij identiteit aan de ensembles. De RBE beschikken over een productieleider die eerste aanspreekpunt is voor musici en solisten. De zakelijk leider is het eerste aanspreekpunt voor externe relaties, sponsors en fondsen als ook voor de besturen. Hij/zij weet optimale voorwaarden te scheppen opdat de concerten kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen worden.

Functie-eisen

Wij zoeken iemand met een positieve, proactieve en enthousiaste houding. De zakelijk leider kan zich boeiend, eenvoudig en foutloos uiten in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels. Een 'hands on'-mentaliteit is wenselijk. Goede bereikbaarheid is van belang. Verder beschikt de zakelijk leider over:

  • aantoonbare ervaring met de zakelijke kant van podiumkunsten, waaronder fondsenwerving en marketing
  • affiniteit met klassieke muziek en koormuziek in het bijzonder
  • goede organisatorische vaardigheden en initiatief
  • het vermogen om zelfstandig te werken
  • goede beheersing van MS Office en andere kantoortoepassingen
  • de nodige stressbestendigheid
  • HBO werk- en denkniveau
  • rijbewijs B
  • eigen werkruimte
  • een flexibele houding betreffende onregelmatige werktijden.

Gezien de aard van de werkzaamheden zal de voorkeur uitgaan naar een kandidaat die in (de directe omgeving van) Den Haag woont.

Kijk op www.bachensembles.nl voor meer informatie over de RBE als je belangstelling hebt voor deze functie. Nadere informatie over de werkzaamheden kunnen worden ingewonnen bij de huidige zakelijk leider, Ellen van der Sar, tel. 06-30295178.

Kandidaten die aan het geschetste functieprofiel menen te voldoen, worden uitgenodigd per mail - inclusief CV - te reageren vóór 21 januari 2019 naar info@bachensembles.nl.

De selectiegesprekken zullen van 25-31 januari plaatsvinden in Den Haag.

Acquisitie op basis van deze vacature (advertentie) wordt niet op prijs gesteld.

Meer nieuws

Bestel uw kaarten

Toegangskaarten voor het lopende seizoen kunt u hier bestellen.

anbi-rbe.png Steun ons met uw gift! Lees verder.