Home » Informatie over de kaartverkoop

Informatie over de kaartverkoop

Algemeen

Voor een aantal concerten op de website loopt de kaartverkoop uitsluitend via de Residentie Bach Ensembles. Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden omgeruild. Er wordt geen geld gerestitueerd.
Kaartverkoop voor concerten in het Zuiderstrandtheater loopt zowel via de betreffende concertlocatie, als via de website van de RBE.

Bestellen

Via de website of de seizoensbrochure van de Residentie Bach Ensembles.

U kunt online bestellen via het bestelformulier. Tevens kunt u gebruik maken van het bestelformulier in de seizoensbrochure. 

Let op! Tot uiterlijk 7 dagen voor een concert kunt u kaarten bestellen via de website van de RBE of het bestelformulier in de seizoensbrochure. Daarna zijn kaarten nog alleen bij de kassa van de zaal verkrijgbaar, vanaf 45 minuten voor aanvang van het concert.

Bestelkosten

Per bestelling wordt € 4,-- administratie- en verzendkosten in rekening gebracht. Voor bestellingen met betaling achteraf per factuur wordt € 5,-- administratiekosten in rekening gebracht. 

Betaling

Wij bieden u de volgende betaalmogelijkheden aan:

1.     Betaling vooraf (na bestelling via de website van de RBE)

iDEAL

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online bestelling betalen. U maakt dan gebruik van uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden. Kijk voor meer informatie op de website van iDEAL.

 

2.     Betaling achteraf (na bestelling via de website van de RBE)

U kunt er voor kiezen om uw bestelling achteraf per factuur te betalen. Gelijktijdig met de toegangskaarten ontvangt u dan de factuur. Wij brengen hiervoor extra administratiekosten in rekening ad € 5,-- per bestelling.

 

3.     Betaling via een eenmalige incasso (na bestelling via seizoensbrochure  van de RBE)

Uitsluitend bestellingen die met het bestelformulier in de seizoensbrochure zijn gedaan, worden per eenmalige incasso geïnd. De totale verwerkingstijd van de bestelling wordt hierdoor mogelijk langer.

Levering en uitvoering

De Residentie Bach Ensembles nemen de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht bij het in ontvangst nemen en de administratieve verwerking van uw bestellingen.

Plaats van levering is het adres dat de besteller door het volledig invullen van het bestelformulier aan de Residentie Bach Ensembles kenbaar heeft gemaakt.

Geaccepteerde bestellingen worden met spoed en uiterlijk binnen 30 dagen uitgevoerd en administratief verwerkt. Als onverhoopt vertraging in de bezorging van de bestelling optreedt, of als de bestelling niet dan wel gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt u hiervan tijdig bericht. De Residentie Bach Ensembles zenden bestelde toegangskaarten in elk geval tijdig vóór de concertdatum toe. De Residentie Bach Ensembles zijn niet aansprakelijk voor eventuele vertraging die optreedt bij de verwerking door PostNL.

Betaalde kaarten worden teruggenomen noch gerestitueerd.

Voorrangsregels

Voor de concerten in de Kloosterkerk, de Grote Kerk of het Zuiderstrandtheater worden geplaceerde kaarten (stoelnummers) verkocht. De plaatsindeling vindt op volgorde van binnenkomst van bestelling plaats, waarbij de 'Vrienden van de Residentie Bach Ensembles' voorrang hebben op de andere concertbezoekers. Vrienden kunnen voor maximaal 2 zitplaatsen deze voorrang krijgen.

Rolstoelplaats

Wanneer u een rolstoelplaats wilt reserveren, verzoeken wij u dit bij uw bestelling (ook bij gebruik van de RBE website) aan te geven.

Rangen

In de meeste concert locaties worden verschillende rangen gehanteerd. Op het bestelformulier kunt u uw keuze van de rang aangeven. Zo mogelijk plaatsen wij beeldschermen voor de zitplaatsen van concertbezoekers die minder direct zicht op het podium bieden.

Toegangsprijzen

De genoemde toegangsprijzen zijn inclusief BTW en inclusief pauzedrankje.

Kortingsregelingen gelden uitsluitend voor concerten die onder beheer en verantwoordelijkheid van de RBE plaatsvinden. De volgende kortingsregelingen zijn van toepassing:

1.     Vroegboekkorting

Jaarlijks gelden van 1 juli tot 30 september 'vroegboekkortingen'. Op de website van de RBE wordt de op de betreffende datum geldende prijs aangegeven, dit is dus evt. inclusief vroegboekkorting. Na 1 oktober geldt de gewone toegangsprijs.

2.     Vriendenkorting

Het bestuur van de Vrienden van de Residentie Bach Ensembles biedt sommige concerten met korting aan haar Vrienden aan. Deze optie verschijnt automatisch indien de klant aangeeft 'Vriend' van de RBE te zijn.

3.     Jongerenkorting

Jongeren tot 25 jaar kunnen de concerten tegen gereduceerd tarief bijwonen, afhankelijk van de uitvoerende organisatie van het concert.

Stapeling van kortingen is niet mogelijk.

Programmaboekjes

Bij alle concerten is een programma- en tekstboekje te koop à € 2,00.

Bestel uw kaarten

Toegangskaarten voor het lopende seizoen kunt u hier bestellen.