Home » Project-3: Boy/ girlbands

Project-3: Boy/ girlbands

Programma: Boy/ girlbands, Bruckner en Barok
Componist: Bruckner, Schutz, Purcell
Uitvoeringen: Mei 2016
Plaats: Kloosterkerk, Lange Voorhout, Den Haag

 

Vierhonderd jaar geleden in de hitlijsten: close- harmonymuziek voor zangers begeleid door enkele instrumenten. Ter gelegenheid van feesten, maar ook bij begrafenissen en in de kerk. In het concert op 22 mei 2016 zingt het Residentie Kamerkoor kerkmuziek uit de barok en de romantiek, begeleid door een bijzonder ensemble van o.a. trombones en orgel; instrumenten die je niet vaak hoort. De beroemde Funeral Music for Queen Mary van Henry Purcell wordt ten gehore gebracht, evenals verschillende werken van Anton Bruckner en Heinrich Schütz.
In de workshop voorafgaand aan het concert ontdekken de leerlingen wat misschien wel de eerste boy/girlbands uit de geschiedenis waren. Ze creëren zelf harmonische muziek m.b.v. (keyboard)samples en door zelf te zingen. Onder leiding van een gastdocent wordt een stuk ingestudeerd dat tijdens het concert gezongen wordt door het Residentie Kamerkoor. Er wordt ingegaan op de teksten van de muziek en op de instrumentatie.
Doel: de leerlingen ervaren zelf hoe je met een groep muzikale harmonie maakt. Ze leren hoe iedere partij binnen deze harmonie een eigen rol heeft. Er kan een vergelijking worden gemaakt met het dagelijks leven in een sociale context.

Doelgroep: Alle klassen middelbare school
Lesduur: 2 uur
Lesvorm: Gastdocent van de Residentie Bachensembles
Locatie: In de klas en op locatie
Concert: Bezoek de generale repetitie van het RKK
Kosten: € 225,-- voor 2 lesuren inclusief materiaal; bezoek generale repetitie is gratis.

Download de folder!

 

Bestel uw kaarten

Toegangskaarten voor het lopende seizoen kunt u hier bestellen.