Home » Project-2: Matthaus en Johannes Passionen

Project-2: Matthaus en Johannes Passionen

Programma: Matthäus en/ of Johannes Passion, Johannes Sebastian Bach
Uitvoering (generale repetities): 19 maart (JP) en/ of 24 maart (MP) 2016
Plaats: Kloosterkerk (JP) en/ of Grote Kerk (MP), Den Haag

 

Elk jaar worden in het hele land rond Pasen de Matthäus- Passion en de Johannes-Passion van J.S. Bach uitgevoerd. Het RBE voert dit jaar beide muziekstukken uit. En om jonge mensen te laten zien waarom het de moeite waard is om deze muziekstukken elk jaar weer uit te voeren, is er een lessenserie ontwikkeld.

De lessenserie bestaat uit een gedeelte voor en en een gedeelte na het bezoeken van (één van de twee) concerten. Het is ook mogelijk om alleen één van beide gedeeltes te doen.
Voor het concert leren de leerlingen één van de twee stukken kennen. Aan de hand van vragen, teksten en geluidsfragmenten maken ze kennis met de inhoud en structuur van het stuk. Ook verdiepen ze zich in de hoofdrollen en leren ze wat de functies zijn van het koor en het orkest.
Met deze basiskennis op zak gaan de leerlingen één van de twee concerten bezoeken.
Als het concert geweest is, doen de leerlingen een nabeschouwing. Hierbij leren de leerlingen op creatieve manier om hun mening over de muziek en het verhaal te geven.

Doelgroep: Onderbouw middelbare school
Lesvorm: 2 lessen (ca. 120 minuten, uit te breiden tot 180 minuten
Waar: In de klas en op locatie
Kosten: € 225,-- voor 2 lessen, € 300,-- voor 3 lessen; bezoek generale repetities is gratis; Matthäus-Passion: tickets jongeren € 12,50.

Dowload de folder!

 


 

Bestel uw kaarten

Toegangskaarten voor het lopende seizoen kunt u hier bestellen.