Home » Concerten » Hemelse Visioenen = GEANNULEERD

Hemelse Visioenen = GEANNULEERD

vrijdag 15 mei 2020, aanvang 20:15 u
Pieterskerk Utrecht

Door de maatregelen rondom de Corona-crisus is dit concert helaas geannuleerd.

****

Met dit concert sluit het Residentie Kamerkoor aan op de landelijke feesten ter herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Nederlandse en Britse componisten uit de 20ste en 21ste eeuw appelleren in tijden van grote tegenstellingen en conflicten aan het diep menselijke verlangen naar vrede en het einde van oorlogen. Muziek is tijdloos en grenzeloos en maakt vrede voelbaar.

Geerten Liefting schetst in zijn ingetogen Nunc Dimittis  (2017) een visioen van het komende vrederijk. 

Rejoice in the Lamb (1943) van Benjamin Britten is een cantate op de wonderlijke tekst van de 18de-eeuwse dichter Christopher Smart, die een hemels visioen oproept met dieren rond Gods troon. Met dit werk wilde Britten de aardse en kerkelijke kunst met elkaar verbinden. Zijn tijdgenoot Gerald Finzi schiep met ‘God is Gone Up’ (1946) een van zijn populairste anthems.

De cantate Super Omnia (1961) van Albert de Klerk is gebaseerd op fragmenten uit De navolging van Christus van de Nederlandse mysticus Thomas à Kempis; hij schetst net als de tekstdichter van Britten een visioen van hemelse vrede.

The Residentie Kamerkoor joins the national festivities commemorating the end of the Second World War with timeless music from Dutch and British composers in ‘Heavenly Visions’. Liefting’s ‘Nunc Dimittis’ (2017) outlines a vision of the coming realm of peace. Britten’s cantata Rejoice in the Lamb (1943) evokes a vision that connects heaven and earth. Gerald Finzi created with ‘God is Gone Up’ (1946) one of his most popular anthems. The cantata Super Omnia (1961) by Albert de Klerk is based on texts by the Dutch mystic Thomas à Kempis.

Uitvoerenden

Residentie Kamerkoor
Katalin Kovacs – alt

Geerten Liefting - orgel

Jos Vermunt - dirigent

De kaartverkoop voor dit concert gaat via de Pieterskerk: ga naar www.pieterskerkconcerten.nl om kaarten te kopen. Of ga naar de directe link voor kaartverkoop https://www.cangotickets.com/pieterskerkconcerten/   

Naar het overzicht van de concerten en cantates.

Bestel uw kaarten

Toegangskaarten voor het lopende seizoen kunt u hier bestellen. 

anbi-rbe.png Steun ons met uw gift! Lees verder.