Home » Concerten » Johannes-Passion (BWV 245)

Johannes-Passion (BWV 245)

zondag 25 maart 2018, aanvang 10:30u
Kloosterkerk, Den Haag

Residentie Kamerkoor / Residentie Bachorkest o.l.v Jos Vermunt

Solisten:

Clemens Löschmann - evangelist
Patrick Pranger - Christus
Marjon Strijk - sopraan
Talitha van der Spek - alt
Bernard Loonen - tenor
Bert van de Wetering - bas

Voorganger: Ds. Rienk Lanooy

Op deze Palmzondag wordt (opnieuw) de Johannes-Passion uitgevoerd door het Residentie Kamerkoor en het Residentie Bachorkest. Het is een integraal onderdeel van de kerkdienst in de Kloosterkerk (Den Haag). Iedereen is van harte welkom om de uitvoering van deze rijke passie bij te wonen.
Bijna 300 jaar geleden werd de Johannes-Passion van J.S. Bach voor het eerst ten gehore gebracht en nog steeds geldt deze Passion voor veel mensen als een van de ankerpunten van de Paastijd. Bijzonder is het om te ervaren hoe de nuchtere en tevens uitbundige compositie allereerst het lijdensverhaal van Jezus wil vertolken, maar tegelijkertijd raakt aan facetten van het mens-zijn die van alle tijden zijn: verraad, verbondenheid, jaloezie, verlatenheid, lijden, verdriet en verlangen. Om over de liefde maar te zwijgen...

De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage bij de uitgangscollecte wordt zeer gewaardeerd.

Er is ruimte voor ongeveer 700 bezoekers. Wij adviseren iedereen dan ook tijdig aanwezig te zijn, zodat men verzekerd is van een zitplaats. Kerk open om 9.30 uur. Er zijn geen gereserveerde plaatsen.

Kinderen van de basisschool maken tijdens de dienst Palmpasenstokken. Voor kinderen van 0-4 jaar is opvang aanwezig.

Na de dienst zijn er koffie en krentenbollen voor de liefhebbers.

 

Heel Holland Bacht! Een ‘Bach-top-10', hoe zou die eruit zien?  Vanaf januari 2018 kunt u 5 Bachcantates selecteren die uw hart sneller doen kloppen. Ga naar deze pagina op onze website.  Vervolgens kan iedereen stemmen en ontstaat er een Haagse Bach-Top-10. Deze zal op zondag 24 juni 2018 live worden gespeeld door de koren, het orkest en de solisten o.l.v. dirigent Jos Vermunt. Iedereen is van harte welkom. Hiermee wordt het lustrumseizoen van de cantatediensten feestelijk afgesloten.

Naar het overzicht van de concerten en cantates.